Gotowanie na zapas. Już jest charytatywny e-book z przepisami.

Od kilku miesięcy gotuję obiady raz na dwa tygodnie. Spędzam w sobotę kilka godzin w kuchni, a potem w ciągu tygodnia w kilkanaście minut mam gotowy ciepły, domowy posiłek. Zwłaszcza teraz, na końcówce ciąży z roczniakiem u boku cenię sobie to rozwiązanie.

Wiele osób było zainteresowanych tym, jak zorganizować takie gotowanie i jakich przepisów używam. W odpowiedzi na tę potrzebę napisałam e-booka, w którym cały proces opisałam krok po kroku.

Gotowanie na zapas to także doskonały pomysł na przygtotowanie się do połogu. Korzystając z e-booka przygotujecie zapas obiadów na pierwsze tygodnie po porodzie.

Dzielę się w nim przepisami na zdrowe i smaczne dania. W e-booku znajdziecie:


ZUPY
– Zupa krem pomidorowo – paprykowa z soczewicą
– Zupa krem porowo – kalafiorowa z mlekiem kokosowym
– Zupa krem z żółtych warzyw z ryżem jaśminowym
– Zupa krem brokułowa
– Zupa z pieczonych buraczków
– Kremowa zupa groszkowa
DANIA DO WOLNOWARU Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA
– Tagine – wegetariańskie danie z Maroka o niezwykłym aromacie
– Ratatouille – francuski klasyk jarzynowy
– Pilaw – proste danie prosto z Iranu
– Meksykańskie chili sin carne
– Kurczak z warzywami we włoskim stylu
– Włoskie Ragu’ z południa
GOTOWE DANIA DOBRE DO MROŻENIA
– Gulasz po węgiersku
– Gulasz z indyka z warzywami
– Curry z soczewicy i kalafiora
ZAPIEKANKI
– Wegetariańska lazania
– Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i sersem pleśniowym
– Wegetariańska zapiekanka pasterska

Jeżeli zainteresował Was ten temat, możecie dostać swój egzemplarz wpłacając dowolną kwotę na zbiórkę na operację rączek małej Asi.

www.siepomaga.pl/nazapas

Po wpłacie pojawi się wiadomość z podziękowaniem a w niej link, pod którym możecie pobrać swój egzemplarz 🙂

Bardzo dziękuję za każdą wpłatę i udostępnienie informacji o zbiórce, życzę Wam miłego i łatwego gotowania 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *